Författarreportage



Var och intervjuade en nybliven författare igår, vilket var jättetrevligt. På något sätt har jag ändå lyckats få lite skrivkramp. Vet inte om det möjligtvis kan bero på att jag har haft författarens mamma i svenska på högstadiet? Pressen ökar ju något när man vet att hon med största sannolikhet kommer läsa och bedöma mitt reportage:P Vill alltid visa mig från min bästa sida och skulle aldrig i mitt liv skicka iväg ett reportage som jag inte är nöjd med till tryck. Nu är det bara knappt en timme kvar tills jag måste skicka in om det ska komma med i nästa tidning... spännande eller panik? kram ♥

Läskiga människor...

Varför klä ut sig till häxor, vampyrer osv. på halloween när man som människa är minst lika läskig. Fulla av ondska sprider vi hat omkring sig. Vi slåss, mobbar och förstör för varandra, trots att vi vet att ingen blir lyckligare av det. Finns det någon mening med detta som jag inte förstår, eller är det lika meningslöst som det verkar? Jag önskar så att jag kunde få alla att förstå hur meningslöst det är, men sanningen är att det alltid kommer finnas onda människor. Detta lika säkert som att det alltid kommer finnas ohälsosamma människor. kram ♥

Gäsp

Trött som attan, så blir ingen träning idag. Istället ägnas kvällen åt te och plugg (och även lite tevetittande), mysfaktor = hög! Har i alla fall varit duktig och bokat upp mig på ett pass imorgon, så får hoppas energin är tillbaka då. Kramkram ♥

Det kommer aldrig hända igen!

Oj! Nästan inte bloggat på en hel vecka. Dålig stil! Har i alla fall haft väldigt skoj. Jobbat med vårt projektarbete, tränat och träffat världens bästa Sandra! Just nu sitter jag i soffan och pluggar samtidigt som jag leker med André. Findus har jag lämnat hemma hos mamma och pappa, eftersom jag ändå ska dit igen på torsdag. Saknar honom sjukt mycket och går och kallar på honom typ hela tiden, fast att han inte är här. Vet i alla fall att han har det jättebra och att han blir riktigt, riktigt bortskämd. Passade fresten på att väga honom för några dagar sen. Han har gått upp 800g i vikt på två veckor min lilla kise;) Nu ska jag plugga vidare. Tjingeling! kram

Sammansvävning av denna dag

Sitter i soffan nu och pustar ut efter en hård dag. Ägnade sex timmar i skolan åt att sammanfatta och diskutera två kapitel som vi ska redovisa för resten av klassen på onsdag/torsdag. Stressade sedan hem åt lite och packade träningskläder. Sedan iväg till idrottscentrum för ett tasta ett superkul just dance pass med broadwaytema. Har nu både testat det och zumba, och kan bara säga att jag älskar det! (På onsdag blir det aerobic!:)

Väl hemma igen fixade jag till lite mat till ikväll och imorgon. Imorgon blir det först föreläsning, sedan göra en powerpoint av det vi sammanfattade idag, och sedan iväg till halmstad arena för att observera när några vuxna lär sig crawla. Det är mycket nu! Men gud så kul det är!:) kram ♥

Underbara höst!

Underbart vackert höstväder idag som inte alls passar ihop med höstdepressioner, eller vad tycker ni? Hösten har verkligen två sidor, en mörk, deppig och en alldeles underbar! Själv föredrar jag den underbara med mys, vackra höstlöv och gosiga kläder. Denna dag ägnade jag åt att gå på hälsomässa på halmstadsteater. Kollade in olika kristaller, healing, massage och aloe vera med mera. Blev dock lite besviken över att det inte fanns så mycket nyheter på hälsofronten. Det kändes lite som om man redan sett det mesta innan. Skulle varit kul att upptäcka något helt nytt som man inte hade en aning om. Funderade ett tag på att låta mig bli spådd för att kanske få några nyheter, men då det var väldigt mycket pengar för endast tio minuters samtal så var jag för snål.

Jag hade i alla fall en hel hög med broshyrer och tidningar med mig hem, som jag nu ska varva med det övriga pluggandet. Blir nog att testa på Falun gong (en form av Qi gong) om det kommer till halmstad. Pratade med en snäll dam som brukade utöva det, och därför var väldigt positiv till det. Tydligen är man inte lika positiv till det i Kina... läste i broshyren jag fick att kineser som utövar Falun gong, riskerar att bli förföljda och torterade... kan inte förstå att det kan vara sant, men om det är det så är det verkligen fruktansvärt!

Nu blir forsätta med pluggande och äta lite choklad för att hålla uppe humöret (det är ju faktiskt lördag;). Ska sedan kolla på Bring it on klockan 19, minns ej vilken kanal, men älskar verkligen de filmerna. Har sett dem hur många gånger som helst, men blir alltid så sjukt inspirerad och träningssugen av att se dem. Vet egentligen inte vad det beror på, men tycker det spelar mindre roll. Kram ♥

Ensamt fredagsmys

För första gången i mitt liv sitter jag ensam hemma en fredagkväll. Ingen familj, ingen kille och inga vänner. Fast jag har ju förstås Findus... Fast han sover ju hellre på golvet än myser med mig....vet inte om jag gjort honom något, eller om han bara vill bli lämnad ifred. Jaja, hursom helst han kanske ångrar sig... Om inte får jag väl fredagsmysa ensam. Det känns ju faktiskt inte så hemskt, i alla fall inte så länge man inte tänker på vad man läst i kurslitteraturen om dess negativa inverkan på hälsan. Roliga saker är i alla fall planerade till kommande helger, så jag kommer nog klara mig ifrån både psykiska och fysiska sjukdomar i framtiden hoppas jag:)

Var förresten på ett zumbapass idag. Sjukt galet och kul...vilka rörelser säger jag bara haha;) För övrigt suger min kordination, men den borde man väl kunna träna upp? Hoppas i alla fall det för det är något som jag definitivt kommer att göra igen. Nu ska jag kolla klart på idol, och vet ni vad? Findus har faktiskt hoppat upp och lagt sig i mitt knä nu *happy:). Hoppas alla har en trevlig fredagkväll! Kram♥

Kvarglömd bil(d)

Hittade denna bil(d) i kameran och kom på att jag glömt visa den:P


Tårtan som jag bakade som tack till mina körlärare:)



Öka effektiviteten - Skriv att-göra-listor!

Idag har jag varit riktigt duktig. Har lämnat in cykeln på reperation och fått den lagad, skrivit klart reportaget om HÄLSANs gym och skickat iväg det till korrektur. Jag har också hunnit med att storhandla, så nu har jag hur många middagar hemma som helst i frysen. Perfekt, så man slipper impulshandla massa onyttigt! Sitter just nu och äter min egen tonfisksallad, som är så god att man nästan dör;)

När jag har ätit upp ska jag ge mig på att plugga lite tänkte jag. Ska läsa två kapitel i Hälsa och livsstil (red.Lillemor R-M Hallberg), sedan förbereda mig inför seminariet imorgon där vi ska prata om stress. Jag ska också slänga en kik på projektarbetsuppgiften.

Ett bra sätt när man har mycket att göra är att skriva att-göra-listor. Då riskerar man inte att glömma något och kan prioritera de olika punkterna efter vad som är viktigast. Saker bli också snabbare gjorda då man blir motiverad av att bocka av listan. Smart va?:)


kram ♥

Dubbelt upp

Har satt mig själv lite i klistret och funderar på hur jag ska reda ut det... Jag har nämligen lektioner mellan 10.15 och 15.00 på tisdag i halmstad, samtidigt som jag bestämt träff i Örkelljunga för att ta några bilder mellan 15.00 och 15.30. Båda grejerna känns lika viktiga, så nu är jag i starkt behov av att klona mig själv, uppfinna en snabb bil (som inte kan få fortkörningsböter), eller också köpa en helikopter? Kanske är det lättast och billigast att bara välja bort en av sakerna? Några förslag? kram ♥

Förbättringen!

En kompis (Sandra) kommenterade och var nyfiken på vad det var för förbättring som jag tidigare skrev om att mitt liv hade fått. Eftersom jag älskar att få kommentarer (vilket inte händer så ofta) på min blogg, ska jag självklart berätta vad jag menade:)

♣ KÖRKORTET - Så underbart att äntligen ha det färdigt. Slippa planera in och boka körlektioner, känna att man måste prestera, och framförallt kunna köra dit man själv vill utan att någon sitter och predikar för en i passagerarsätet. 

♣ FINDUS - Min älskade katt<3 Trodde aldrig att en katt skulle kunna betyda så mycket för mig som Findus gör. Har väl alltid bara fnyst åt hund-och kattokiga människor innan, men nu är jag en av dem. Utan min lilla Findus skulle jag nog känna mig väldigt ensam.

♣ HÄLSOPEDAGOGIK - Jag läser ett ämne som jag faktiskt är väldigt intresserad av. Jag slipper tråkiga ämnen som matte och samhälle, vilket känns lite som att få rosen på prinsesstårtan:)

♣ FRITID - Jag har en fritid! Efter att bara ägnat dagarna åt att åka buss och göra läxor, kan jag nu träna om jag vill, träffa kompisar, eller hitta helt nya fritidsintressen. 

♣ JAG BESTÄMMER SJÄLV VAD JAG VILL ÄTA - Jag slipper äta sprödbakad fisk, eller kött och potatis sju dagar i veckan. 

♣ MIN NYA KLASS - Känner inte alla än (vi är ju 41 stycken), men det känns ändå som en bra klass.

♣ MITT BOENDE I HALMSTAD - Snacka om att jag hade tur!

Det enda som är tråkigt är att Christoffer är i Kina, att jag inte längre kan powertalka med min kompis/granne Lin, och att jag ibland saknar min familj och alla mina vänner från förra klassen (ni var en underbar klass!), men för första gången på mycket länge överväger det positiva det negativa i mitt liv, och detta känns mycket bra:)

 

Findus - odräglig, söt och och alldeles underbar!

Var på posten och hämtade mitt körkort idag. Med mig hade jag min lilla Findus, eftersom vi efteråt skulle ta tåget hem. När jag kom fram till postgubben i luckan frågade han lite skojsigt om det var katten jag vill få ivägskickat. Självklart svarade jag nej på detta, men väl framme vid tågstationen började jag nästan ångra mig.

Med en illtjutande kisse i bur satte jag mig i väntsalen för att vänta på att tåget skulle anlända. Samtliga blickar riktades snabbt mot mig och min tjutande lilla kattkorg. Findus ville nämligen inte alls sitta i bur, utan gjorde smått desperata försök att ta sig ut. Vilket han tack och lov aldrig lyckades med. Han lyckades i alla fall med att ge mig enormt dåligt samvete. Ilskna pensionärer stirrade på mig som om jag var den största idiot på denna jord. Jag försökte ignorera detta. Pratade snällt med min lilla kisse och gjorde en leksak av en strumpa som jag kastade in i buren. Detta hjälpte lite och efter ett tag somnade han sött. Då var det såklart dags att gå ut och hoppa på tåget, vilket gjorde att han vaknade på nytt och började skrika. 

Självklart var tåget också proppfullt och försenat då klockan var 15.00 en fredagseftermiddag (påminn mig att aldrig mer åka hem den tiden!). Jag hittade i alla fall en ståplats inklämd mellan två gigantiska resväskor och en man som såg väldigt snäll ut. Började på nytt prata lugnande med min skrikande kise, som till sist gav upp och somnade.

Sedan blev tåget ytterligare försenat då det fick tvärnita för att inte köra in i ett X2000 tåg som stod still på spåret av okänd anledning. Findus fortsatte tack och lov att hålla sig lugn, men kan säga att jag var mer än måttligt nervös! 

Framme i laholm hämtade pappa oss med sin limousinen (en rostiga gammal volvo) och vi åkte hemåt mot Tockarp. Väl hemma var Findus glad igen. Detta tills han upptäckte att den "farliga" hunden fortfarande bodde kvar. Då tog han ett jätteskutt upp i mitt knä, som oturligt nog pryddes av mina nyinköpta leggings. Dessa har nu fått lite osmickrande klösmärken här och där. Tur att man har en mamma som kan sy:P

Med andra ord. Findus är inte bara söt... han kan även vara ett litet monster, men jag kan inte annat än säga att jag älskar honom ändå. Han är min första lilla bebis och kommer alltid att vara:) Nu ligger han på pappas mage och kollar fotboll, så tror han har det förbannat bra trots att han ibland får sitta i bur. kram♥

Done!

Hemtentan är äntligen avklarad men har grym ångest över att den inte ska vara tillräckligt bra... Menmen inte lönt att oroa sig för det nu. Den smällen får man helt enkelt ta om tre veckor då resultatet kommer. Imorgon ska jag försöka få lagat min cykel och hämtat ut mitt KÖRKORT:D Fortfarande löjligt glad över det, men tycker mig faktiskt har rätt att vara det efter allt slit haha. Sen blir det att fara hem till Tockarp igen. Får inte glömma ta med min rosa kamera åt pappa som ska åka iväg på en veckas älgjakt. Tydligen var min lilla rosa omåttligt populär förra året av jaktlaget;) Så får inte glömma den, hur det nu ska gå till... man är ju på gränsen till senil redan haha:P Nu ska jag bara ta det lugnt och mysa med Findus. Kramkram♥

Lycklig!

Ville bara skriva att mitt liv snabbt förändrats till det bättre. Jag är just nu väldigt lycklig!:) Berättar kanske mer ingående om det en annan dag (om nu någon är nyfiken;)), men nu blir det plugg. Seminarium imorgon och hemtentainlämning på fredag. Tur att man har världens finaste katt som håller en sällskap:) Alla älskar Findus, men bara så ni vet, han är min! kram♥

Lillymarlene

- Mina tankar och känslor -

RSS 2.0